Organizovan radni doručak sa predstavnicima medija u prostorijama PU ALCS

Nakon izbora novog predsedništva za 2014. godinu, Asocijacija lizing kompanija Srbije organizovala je 21. novembra 2013. godine radni doručak za novinare, na kome su analizirani rezultati lizing industrije u prva tri kvartala 2013. godine i na kome je predstavljen plan rada predsedništva za naredni period.

Poseban akcenat stavljen je na nastavak angažovanja Asocijacije na promeni propisa, radi izgradnje boljeg poslovnog okruženja za lizing industriju u Srbiji, što će doprineti poboljšanju kvaliteta usluge prema klijentima, ali i pristupačniji i jeftiniji lizing.

Novinari su se posebno interesovali za rast lizinga u poljoprivredi, pa je velika pažnja posvećena analiziranju daljeg rasta lizinga u tom sektoru. Članovi predsedništva su iskoristili priliku da objasne zbog čega se poljoprivredni proizvođači odlučuju da svoju mehanizaciju obnove na lizing, ukazujući na prednosti lizinga u odnosu na ostale vidove finansiranja.

Posebna pažnja posvećena je i analiziranju pogodnosti lizinga za finansiranje preduzetnika i malih i srednji preduzeća, a istaknuto je da je od ove godine počelo i finansiranje nekretnina putem lizinga i da će njegov dalji rast zavisiti od rasta ekonomskih aktivnosti u zemlji.

Na radnom doručku je zaključeno da se domaće lizing tržište u poslednje tri godine stabilizovalo i da se u narednom periodu može očekivati blagi rast. Potencijal lizing industrije u Srbiji je veliki, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da u zemljama EU lizing u investicijama učestvuje od 10 do 40 odsto, dok je u Srbiji taj procenat oko 3 odsto, što jasno ukazuje na neiskorišćenost ovog vida finansiranja koji će u narednom periodu biti sve zastupljeniji.

Унос је објављен у Vesti. Language: . Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени