Konferencija EV DAYS 2024 i regionalni sajam elektromobilnosti

Četvrta po redu konferencija EV DAYS 2024 i regionalni sajam elektromobilnosti okupio je najveće stručnjake u oblasti inovacije i elektromobilnosti u automobilskom, energetskom, transportnom i tehnološkom sektoru.

Potpredsednik UO ALCS, Bojan Erak, učestvovao je na panelu „Promena perspektiva – izazovi primene novih tehnologija mobilnosti“ gde je istakao značajnu ulogu lizing industrije u ubrzanju prihvatanja električnih vozila i naveo da je lizing najzastupljeniji vid finansiranja novih električnih vozila u Srbiji gde je putem lizinga finansirano 50% svih prodatih električnih vozila prošle godine.  Osnovne prednosti finansiranja električnih vozila putem lizinga  su da se inicijalni trošak rasporedi na višegodišnji period kroz otplatu mesečnih rata, da lizing kompanije finansiraju i infrastrukturu za električna vozila (različite vrste punjača), kao i fleksibilnost prilikom njihove zamene nakon isteka ugovora.

Takođe, još jednom je istaknuto da je lizing industrija imala veoma uspešnu prvu polovinu 2024. godine, jer je registrovan rast vrednosti novozaključenih ugovora davalaca finansijskog lizinga od 25% u odnosu na isti period prethodne godine

EV DAYS je sajam i konferencija, posvećena elektromobilnosti koja predstavlja novo globalno tehnološko rešenje transporta ljudi i robe. Organizatori ove prestižne manifestacije su kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, u saradnji sa RTS-om kao medijskim partnerom.

Унос је објављен у Vesti. Language: . Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени
  • Web clippings