MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O LIZINGU „LIZING KAO PODRŠKA PRIVREDI SRBIJE”

Na inicijativu Asocijacije lizing kompanija Srbije i Privredne komore Srbije, u petak 3. oktobra 2014. godine u Beogradu, u prostorijama Privredne komore Srbije, biće organizovana međunarodna konferencija o lizingu.

Pod nazivom “Lizing kao podrška privredi Srbije”, na konferenciji će se govoriti o načinima na koje lizing može da doprinese privrednom rastu zemlje, koje oblasti lizinga će se najviše razvijati u narednom periodu i koliko je neiskorišćen potencijal lizinga. Učesnici će govoriti i o tome kako lizing utiče na razvoj poljoprivrede, trenutno najbrže rastući sektor lizing industrije, kao i izmene kojih zakona lizing kompanije očekuju u narednom periodu i šta time dobija krajnji korisnik lizinga.

Među učesnicima konferencije, pored domaćih stručnjaka, biće i predstavnici lizing industrije zemalja okruženja. Na konferenciji će govoriti g. Wolfgang Steinmann, generalni sekretar Udruženja lizing kompanija Austrije, g. Darko Urukalović, potpredsednik Udruženja lizing društava Privredne komore Hrvatske, kao i g. Boris Bajt, direktor lizing kancelarije Udruženja banaka Slovenije.

“Kolege iz inostranstva će nam pomoći da sagledamo razvijenost lizing industrije u regionu, gde je Srbija u odnosu na tržišta Hrvatske, Slovenije i Austrije i možemo li neka od njihovih iskustava iskoristiti za unapređenje domaće privrede. Kako se Asocijacija lizing kompanija zalaže za izmenu Zakona o finansijskom lizingu, verujemo da će biti posebno interesantno posmatrati stanje na lizing tržištu Hrvatske, koja je krajem prošle godine usvojila izmene Zakona o lizingu, čime je on usaglašen sa zakonodavstvom Evropske unije, ali je i predstavio mnoga jasna i iskustvena rešenja koja podržavaju razvoj lizing industrije, a time i rast privrede.”, objašnjava pred konferenciju Teodora Milenković, generalni sekretar Asocijacije lizing kompanija Srbije.

Na konferenciji će učestvovati i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Narodne banke Srbije, ali i predstavnici svih šesnaest lizing kompanija, zatim osiguravajućih društava, revizorskih kuća, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Унос је објављен у Vesti. Language: . Забележи (bookmark) пермалинк. И коментари и трекбекови су тренутно затворени